Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå blir det reklame i spillene

Norske Funcom har signert en avtale med et amerikansk selskap som vil legge reklame inn i Anarchy Online og andre spill.

Anarchy Online hovedbilde
Funcom kunne i går, torsdag, fortelle om avtalene med Massive Incorporated, som har laget verdens første reklamenettverk for dataspill. Meningen er at alle som spiller Anarchy Online gratis må se reklameplakater mens de holder på, noe betalende abonnenter slipper.

Attraktiv gruppe

Norske Funcom vil introdusere dette i mars i år og regner med at spillerne vil være en attraktiv gruppe for de som spytter inn reklamekronene. Spesielt siden en undersøkelse fra Ziff Davis Digital Gaming viser at en fjerdedel av spillerne har byttet ut TV-titting med spilling.

– I motsetning til med TV vet du at spillernes øyer alltid er fokusert på skjermen mens de spiller. Med offisielle målinger fra Nielsen er vi overbevist om at bedrifter vil sette pris på denne revolusjonerende måten å treffe den ekstremt verdifulle gruppen mellom 18 og 34 år, sier administrerende direktør Trond Aas i Funcom.

Vil ha reklame

Mer overraskende er det nok at Funcom har utført undersøkelser som tyder på at spillerne faktisk vil sette pris på disse reklameplakatene.

– Gjennom våre egne undersøkelser vet vi at de fleste spillerne vil ha reklameplakater i spillene for å skape mer realisme, fortsetter Aas.

Kilde: Funcom

Stikkord: internett, pc, spilltester