Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft tetter aktiverings-hull

Hittil har de som bruker piratutgaver av Windows XP kunne bruke aktiveringsnøkler lastet ned fra nettet. Det blir det nå en brå slutt på.

Windows XP eske
Microsoft tetter nå hullet som gjør at piratbrukere bare trenger å få tak i en aktiveringsnøkkel utstedt til et større selskap. Mange av disse nøklene er ikke bruk, siden selskapene gjerne bestiller flere lisenser enn de faktisk bruker.

Nøler fra de 20 største ugyldige

Dette hullet har lenge vært den viktigste måten å omgå aktiveringsrutinene til Microsoft på.

Fra mandag nese uke fjerner Microsoft denne muligheten. Fra da av vil ikke lenger nøklene til verdens 20 største PC-produsenter ikke lenger kunne aktiveres via nettet.

Må snakke med brukerstøtte

Om en piratbruker prøver å aktivere en versjon av Windows XP med en nøkkel fra autensitetssertifikat (COA) som er utstedt i forbindelse med et massesalg fra Dell, Fujitsu-Siemens, HP eller en av de andre store produsentene, vil hun eller han bli omdirigert til Microsofts brukerstøtte.

Der vil brukeren bli stilt noen nærgående spørsmål for å bringe på det rene om dette er en lovlig versjon av Windows X eller ikke.

Ikke problem med ny PC

Ordningen får ingen konsekvenser for de som kjøper ny PC med Windows XP forhåndsinstallert. Disse er ferdig aktivert, og trenger dermed ikke gå gjennom Microsofts byråkrati.

Kilde:
BetaNews.com

Stikkord: windows