Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lys og panser fra Dell

Dells nye bærbare PC-er har blinkende lys og skinnende panser-rustning for å tiltrekke spillentusiastene.

Dell XPS
Dell har kanskje en lang vei å gå, for de ekte spillgærningene foretrekker stasjonære maskiner fra små, uavhengige selskaper som Alienware og Vooodoo. Eller de bygger selv. Og helst kal det være prosessorer fra AMD, mens Dell er solid plantet i Intel-familien.

Lys og panser

Likevel prøver nå verdens nest største PC-produsent (etter HP, som gikk forbi dem da de kjøpte Compaq) å erobre dette kresne markedet med bærbare 17-tommere kalt Inspiron XPS Gen 2.

Designet er mildt at utradisjonelt til Dell å være. Maskinene leveres med langt kraftigere lysdioder enn hva som er vanlig på bærbare, slik at du virkelig vekker oppsikt om du sitter og spiller i en mørk flykabin. Chassiset er bygd som en panservogn i skinnende metall, i følge Dell for «å beskytte mot fienden». Fiender bare i spillet, håper vi…

Tøff innmat

Rent teknisk er det ikke noe å si på innmaten heller. Her snakker vi en kraftigste Pentium M-prosessoren, Alviso brikkesett med støtte for PCI Expess og DDR2-minne. Samt viktigst av alt – et Nividia GeForce Og 6800 grafikkort. Dette kortet er det i dag bare Dell som kan levere med bærbare.

XPS-maskinene er en videreutvikling (eller «modding», om vi skal holde oss til entusiast-sjargongen) av Dells Inspiron 9300-serie, som i dag selges i Norge.

Prisen for toppmodellen ligger i serien på rundt 2800 dollar (om lag 17 000 kroner) i USA . Med moms kan vi forente en pris på over 21 000 her hjemme.

Kilde:
Dell.com

Stikkord: Maskinvare, spilltester