Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Nikon Coolpix 5900

Det store vårslippet er i gang. Først under anmelderkniven er Nikon Coolpix 5900.

Det er ikke noe revolusjonerende nytt over utseendet til Nikon Coolpix 5900. Vi har sett det litt anonyme utseende på tidligere modeller, og synes det fortsatt fungerer svært godt. Her er funksjonalitet tydelig prioritert. Kamerakroppen er i sølv og virker robust. Apparatet sitter som støpt i hånden og knappesettet er fornuftig plassert.

Ny funksjon

Det er ikke mye å utsette på brukevennligheten her. Apparatet er lettbetjent og har flere praktiske innebygde funksjoner. Blant annet fikses røde øyne direkte i kameraet og Nikon introduserer nå også noe de kaller ”D-lighting”.

Dette er en funksjon som lysner mørke områder i bildet automatisk. For de som kjenner Adobe Photoshop kan denne effekten sammenliknes med Shadow/Highlight-funksjonaliteten. Svært praktisk når bildene er en anelse feileksponert.

Superrask zoom

Vi har sett betydelig raskere oppstartstid enn det Nikon Coolpix 5900 presterer, men de tar igjen i rikelige monn når det kommer til zoomhastighet. Den er rett og slett imponerende rask. LCD-skjermen er også svært god. Den presterer godt under alle lysforhold, og hadde den hatt hakket bedre oppløsning hadde vi spandert applaus. Ikke verst!

Nikon Coolpix 5900

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Helt unyttig

Kameraet har en optisk søker som er fullstendig unyttig. Det er et voldsomt avvik fra det man fotograferer, og til hva som faktisk kommer med på bildet. I tillegg er det heller ikke mulig å skru av LCD-skjermen, noe som for det første kan være batterikrevende og dessuten svært distraherende når man bruker den optiske søkeren.

Til å være et sikt-og-skytkamera, er det utsyrt med en rekke gode scenevalg og hvitbalanse-innstillinger. Dessuten er vi svært fornøyd med hjelpelampen som presist sørger for at kameraet raskt finner fokuspunkter.

Bra objektiv

Apparatet er utstyrt med et Nikkor-objektiv som yter 3x optisk zoom, og dermed strekker seg fra 38-114mm målt etter 35mm filmstandard.Vi hadde foretrukket en litt bedre vidvinkel, men bildene du får med dette kameraet er absolutt gode. Fargegjengivelsen er utrolig flott, med god fargemetning og naturtro gjengivelse. Imidlertid sliter bildene med noe støy og et litt for soft preg.

Dette er absolutt et godt kamera, og noen vil kanskje undre seg over det de opplever som en litt streng karakter. Nikon har tradisjon for å levere gode fotoapparater, og selv om også dette kameraet gir mye for pengene, er det likevel enkelte svakheter som trekker ned.

Prislappen ligger på rundt 3500,- og har du penger til overs etter februar-regningene bør du absolutt sjekke ut Nikon Coolpix 5900.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt