Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Råbillig MP3-butikk etterforskes

Et russisk nettsted ble i fjor kjent verden over for salg av råbillige MP3-låter. Mange lurte på om det var lovlig. Nå er nettstedet under etterforskning.

Dommer
Russiske AllofMP3.com har vært i drift i flere år. De har solgt musikk per megabyte, i stedet for per sang. Prisen har ligget på utrolige 12 øre per megabyte, noe som fører til at prisen per sang ligger mellom 24 og 60 øre.

I tillegg til at prisene har vært utrolige har nettstedet også tilbud musikk fra artister som ikke enda har autorisert at verkene deres skal distribueres digitalt. Alt dette har fått flere til å mistenke at de kanskje ikke har rent mel i posen.

Saken tas videre

Nettstedet har hevdet at de har fått rettigheter til å drive sin virksomhet av en lokal rettighetsorganisasjon. Den internasjonale platebransjen har ikke vært like enig i dette, og etter en lang periode med klager har politiet i Moskva nå etterforsket nettstedet.

Konklusjonen er at saken tas videre i rettsvesenet, noe som gleder den internasjonale organisasjonen IFPI..

– Vi har hele tiden sagt at AllofMP3.com ikke har lisens til å distribuere repertoaret til våre medlemmer verken i Russland eller noe annet sted. Vi er fornøyd med at politiet tar denne saken videre, sier den lokale direktøren Igor Pozhitkov i den internasjonale organisasjonen IFPI.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde, mp3