Hopp til navigasjon Hopp til innhold
virus orm lite bilde

Offisiell virusvarsel

Britiske myndigheter synes ikke det er nok at Symantec, F-Secure og alle de andre som varsler om virusfare. Nå starter de opp selv.

virus orm lite bilde
Tjenesten, som har fått navnet IT Safe, er først og fremst rettet mot privatpersoner. Britiske nettbrukere vil få fortløpende oppdateringer av virusfaren, komplett med lenker til ledene antivirus-selskaper som kan hjelpe.

Gratis for alle

Tjenesten vil være gratis for alle, og folk kan abonnere på varslene via e-post eller SMS.

– Hensikten med denne nye tjenesten fra statens side er å sikre at databrukere er oppmerksomme på risikoen og hvordan man skal takle den effektivt og uten å skape frykt, sier den britiske innenriksministeren Hazel Blears til BBC.

Stikkord: virus