Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony slutter med PDA

Psion har gjort det. Casio har gjort det. Nå gjør også Sony det. Hva da? De nedlegger nå hele PDA-produksjonen sin..

Sony Clié PEG-UX50
Sony fortalte tidligere i dag, onsdag, at de nå vil slutte å produsere PDA-er også i Japan. Dette har for så vidt vært ventet etter at selskapet i fjor sa de ville slutte med PDA-er utenfor Japan. Mye av grunnen er at PDA-markedet har tapt til avanserte mobiltelefoner.

– PDA-markedet ødelegges av mobiltelefoner og andre mobile enheter som kan tilby lignende funksjoner. Derfor er det vanskelig for PDA-ene å opprettholde sin posisjon i markedet, sa en talsmann fra Sony i en kommentar til nedleggelsen.

Hvem er neste?

Sony føyer seg inn i rekken av selskaper som har terminert PDA-produksjon. Nyhetene er heller ingen gledelig melding for PalmSource, som står bak programvaren i Sony-enhetene. Heldigvis for PalmSource produserer PalmOne også smartphones, som spås en lysere fremtid.

Flere eksperter regner nemlig med at de tradisjonelle PDA-ene vil forsvinne fra markedet i løpet av relativt kort tid. Derfor vil det blant annet bli spennende å følge HP i tiden fremover, som er et av selskapene som virkelig har satset tungt på dette markedet, selv om de nå vrir produksjonen mer og mer mot avanserte mobiltelefoner.

Kilde: Reuters

Stikkord: handheld, laptop, Mobil