Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Office uten Windows forbudt

Microsoft liker ikke at folk kjører Office på andre plattformer enn Windows og Mac. Nå stenger de døra for Unix-brukerne.

Wine
Wine er et program som gjør at man kan kjøre Windows-programmer i det grafiske grensesnittet X for Unix.

Streng WGA

Microsofts Office finnes bare i to offisielle utgaver: En for Windows, og en for Mac OS. Men Unix-brukere har hittil kunnet bruke Wine-smutthullet, om de skulle føle behov for å kjøre Word, Excel, Outlook eller Powerpoint.

Nå tetter Microsoft dette hullet når det gjelder Office-oppdateringer. Windows Genuine Advantage, autensitets-sjekken som om kort tid utvides fra å gjelde bare Windows til alle Microsoft-produkter, (WGA) sjekker om Wine er installert. Finner den Wine, kommer det en feilmelding. Og oppdateringen kan ikke lastes ned og installeres.

Kan laste ned indirekte

Microsoft sier på sin side at de ikke har noen planer om å stenge Wine-brukerne ute, og at disse fritt kan gå til Microsofts Office-nettsted og laste ned oppdateringene de trenger derfra.

Men det er på det rene at direkte oppdateringer til Office-applikasjoner som kjører under Wine nå er stengt. I følge Wine-utvikleren Ivan Leo Ponti sjekker programmet GenuinceCheck.exe om HKLMSOFTWARE WineWineConfig inneholder nøkkelen RegOpenKeyExA(). Om den finner den, kommer feilmeldingen, og oppdateringsapplikasjonen lukkes umiddelbart.

Kilde:
BetaNews.com

Stikkord: linux, windows