Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Longhorn bytter navn?

Kilder internt i Microsoft hevder at selskapet har funnet ed et nytt navn til Windows Longhorn, som er det neste operativsystemet fra Microsoft.

Windows Longhorn Preview
Windows Longhorn har lenge vært kjent som navnet på det neste operativsystemet fra Microsoft. Merkenavnsdiskusjoner på høyt nivå i selskapet skal imidlertid ha ført til at navnet endres til Windows e-XPedition.

Windows på ekspedisjon

Microsoft skal visstnok være fornøyd med at navnet e-XPedition bringer sammen en rekke gode elementer. «XP» kjenner man fra dagens operativsystem, «Edition» fra Media Centre Edition og «e-» skal henspeile på «e-home».

I tillegg skal navnet som kan oversettes til «ekspedisjon» passe ypperlig til det kjente slagordet for Microsoft, «Where do you want to go today?». Selvsagt er ikke ryktene bekreftet av offisielle kilder, men det er ventet at selskapet vil presentere flere nyheter om det neste Windows-operativsystemet i løpet av kort tid.

Hvorvidt e-XPedition blir det nye navnet på operativsystemet skal vi ikke uttale oss om, men det er i hvert fall sannsynlig at Microsoft vil endre navn fra Longhorn, som har vært produktets midliertidige arbeidstittel.

Kilde: the Inquirer

Stikkord: programvare, windows