Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Paris-hack skaper bølger

Innbruddet i Paris Hiltons mobiltelefon kan være begynnelsen på en større skandale for mobilgiganten T-mobile.

Fox
I går ble det kjent at kjendisnumre og avtaler fra den skandaleombruste reality-stjerna og rikmannsdatteren Paris Hiltons mobiltelefon ble lagt ut på nettet.

Paris Hilton har ensåkalt Sidekick-telefon fra selskapet T-Mobile. Sidekick er skeddersyd for e-post og teksmeldinger. Abonnementet er omtrent det samme som vårt hjemlige Telenor Bedrift, der alle tjenester som er tilgjengelig i nettet er inkludert.

Numre til superkjendiser

Hvordan innbruddet i Paris sin telefon har skjedd, kan verken T-mobile eller stjerna selv svare på. Men det er på det rene at en stund lå hele Paris´telefonliste og kalender ute på nettstedet illmob.org.

Opplysningene er nå fjernet, men de som stakk innom da de lå der kunne notere seg privatnumrene til superkjendiser som Eminem, Vin Diesel, Linday Lohan, Christina Aguilera, Andy Roddick og Anna Kournikova. Innholdet på mobiltelefonen dukket seinere angivelig opp på et annet nettstedet , komplett med pornografisk materiale med og uten hovedpersonen.

Skandale på skandale

FBI har nå innledet etterforskning, men både de og teleselskapet har lagt lokk på saken.

Avsløringen kommer bare en måned etter at T-mobiles omsider måtte innrømme at en hacker fikk tilgang til navn og personnumre til 400 av deres kunder.

Saken ble oppdaget i 2003, og 21 år gamle Nicolas Jacobsen ble dømt. Først nå innrømmer teleselskapet at sikkerheten deres var for dårlig.

Kilder:
Mobiledia.com
News.com

Stikkord: internett, Mobil