Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows sikrere enn Linux

Noe overraskende viser nå en ny amerikansk undersøkelse at en vanlig Windows Server faktisk er sikrere enn en Linux-server satt opp på samme måte.

Linux vs. Windows
To forskere ved teknologiinstituttet i Florida ville nylig finne ut hvilken type webserver som er sikrest. Den ene av de to forskerne er Windows-tilhenger, mens den andre er Linux-tilhenger. Testen sto mellom Windows Server 2003 og Red Hat Enterprise Server 3.

Raskere fra Microsoft

Et av kriteriene i testen var antall annonserte sikkerhetshull, hvor kritiske disse hullene er og antall sikkerhetsoppdateringer. I tillegg ble det sjekket hvor mange dager det gikk fra hullene ble oppdaget til det kom oppdateringer som fikset dem.

Windows brukte i gjennomsnitt 30 dager på dette, og gikk dermed av med seieren, siden Linux brukte i gjennomsnitt 71 dager.

– Jeg tok faktisk feil. Resultatene er meget overraskende, og det vil nok være noen som fremdeles er skeptiske, sier professor Richard Ford ved Floridas teknologiinstitutt. Ford foretrekker selv Linux.

Standard favoriserer Windows

Resultatene ble lagt frem på sikkerhetskonferansen RSA i San Francisco nylig. Deltakerne her påpekte imidlertid at begge systemene var satt opp i basiskonfigurasjon, noe som favoriserer Windows, som kommer med flere funksjoner i standardutgaven.

Richard Ford påpekte imidlertid at undersøkelsen var basert på at man ville se hva en helt ordinær systemadministrator kan regne med å oppleve, i motsetning til en «trollmann», som selv kan øke sikkerheten på sitt system.

Kilde: ComOn

Stikkord: internett, linux, mac, programvare, windows