Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Motorola Razr V3 (topp)

TEST: Motorola RAZR V3

Motorola har mer eller mindre vært borte fra det norske markedet de siste årene. Men med RAZR V3 vil de igjen kapre det. ITavisen.no har testet den.

Fra de første bildene gikk som en farsott over nettet har Motorola RAZR V3 fått folk til å tro på Motorola som en aktør på det europeiske mobilmarkedet. Dette er en stålbørstet foldetelefon som virker umulig tynn. Utseendet er bare helt usannsynlig kult.

Flotte skjermer

Den har to skjermer og et VGA-kamera i lokket, som faktisk ikke er mer enn snaue seks millimeter tykt. På utsiden er det riktignok bare en forholdsvis ordinær fargeskjerm, med en ikke altfor imponerende oppløsning. Derimot er den interne skjermen meget god. Den har en oppløsning på 176 x 220 punkter, og den kan vise frem opptil 262 000 farger.

Tastene har et litt merkelig og spennende design. Responsen og følelsen når man bruker tastene er uansett meget bra. Hvordan de har klart alt dette er for oss totalt uforståelig. Totalinntrykket på designet på mobiltelefonen er eksepsjonelt.

Lite spesifikasjoner

Men det er jo også andre elementer ved en mobiltelefon som er viktig. Den har støtte for de funksjonene man forventer av en ordinær mobiltelefon i dag, som Bluetooth og GSM i alle verdensdeler. Den har også kamera og videospiller (selv om kameraet ikke kan ta opp film).

Den støtter MP3-filer som ringetoner og teknisk sett kan man også spille av musikk via mediespilleren, men med skuffende fem megabyte tilgjengelig er det praktisk talt umulig. Litt skuffende med spesifikasjoner med tanke på prisen og markedet den retter seg inn mot.

Motorola RAZR V3

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Elendig

Motorola RAZR V3 har også et enormt problem når det gjelder synkronisering. Det er riktignok enkelt å koble telefonen til PC-en, med tanke på at det følger med en USB-kabel (USB-porten på telefonen brukes også til å lade telefonen).

Problemet dukker imidlertid opp når man skal prøve å få over kontaktene. En lightversjon av programmet BVRP Mobile Phone Tools følger med som verktøy for å oppdatere kontakter, kalender og andre viktige data, men det kommuniserer ikke med Outlook i det hele tatt. Fullversjonen skal gjøre dette, men det fulgte ikke med telefonen.

Dermed vil de fleste måtte legge over kontaktene til det medfølgende verktøyet før de kan legges over i telefonen. Utrolig tungvint og helt meningsløst. På en såpass dyr og eksklusiv telefon blir dette rett og slett elendig.

Bra på design

Motorola RAZR V3 skuffer litt når det gjelder mulighetene med telefonen. Man bør nemlig forvente at en såpass dyr kan gjøre litt mer enn det denne telefonen kan. Vi skjønner imidlertid at det er vanskelig å få puttet inn alt vi kunne ønske oss i en så nett og lett mobil.

Designmobilen fra Motorola er nettopp det. Er du ikke interessert i design kan du forbigå denne telefonen i stillhet. Det finnes mange bedre telefoner på markedet i dag, men få som ser kulere ut.

Stikkord: Mobil, testprodukt