Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Xboxen din kan brenne opp!

Xboxer produsert før 23. oktober 2003 har en komponentfeil som kan føre til at konsollen begynner å brenne. Nå går Microsoft I gang med å bytte ut 14.1 millioner strømkabler.

Xbox med kontrollere
Microsoft oppfordrer nå alle som har en Xbox produsert før 23. oktober 2003 å snarest bytte ut strømledningen. Det er nemlig rapportert om et 30-talls tilfeller hvor elektriske komponentfeil har ført til forbrenning i konsollene eller i selve strømkabelen.

Konsollbrann

Slike feil skal ha forårsaket mindre skade på person eller ting. I syv tilfeller har kunder rapportert om en mindre forbrenning på hånden. I 23 tilfeller har kunder rapportert om røykskade eller mindre skade på teppe eller tv-møbel. Komponentfeilene forekommer i færre enn én av 10 000 konsoller, forteller Microsoft.

– Vi har valgt dette som et preventivt tiltak, til tross for at det har vært få skadetilfeller. Vi beklager uleiligheten, men finner det riktig å tilby kundene ny strømledning, sier senior vice president Robbie Bach i en pressemelding fra Microsoft Home & Entertainment Division.

Få ny kabel

For å bestille ny strømledning må kundene gå inn på www.xbox.com og klikke på linken til «Power Cord Replacement for Xbox». Ny strømledning kommer mellom to og fire uker etter at den er bestilt.

I mellomtiden anbefaler Microsoft kunder med utsatte Xboxer å for sikkerhets skyld skru de helt av når de ikke er i bruk.

Kunder som ikke har tilgang til Internett kan kontakte Microsoft gratis på følgende telefonnummer: 800 40 975 eller 80014174

Stikkord: Maskinvare