Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Platebransjen: – MP3 er greit

Norske plateselskaper er ikke glad i kopisperrer. Og alle er enige om at det er teit å nekte folk å overføre musikk til MP3-spilleren.

Creative Nomad Jukebox Zen Xtra
Dette går fram av en artikkel på Dagbladet.no.

Utbredt skepsis

Avisen har intervjuet alle de store plateselskapene i Norge, både de nasjonale og internasjonale. Noen utgir plater med kopisikring, etter pålegg fra hovedkontoret i utlandet. Men disse er som oftest lite effektive, eller fungerer ikke det hele tatt.

Samtlige platedirektører er skeptiske til den delen av forslaget til ny åndsverklov som gjør det ulovlig å konvertere en CD til MP3, dersom CD-en er «effektivt» kopibeskyttet.

– Mningsløst

– Det er meningsløst å stoppe folk i å kopiere kjøpt musikk fra CD til egen MP3-spiller for privat bruk, sier direktør Petter Singsaas i plateselskapet Universal til Dagbladet.no.

Han får støtte av samtlige av sine kolleger i bransjen.

Skeptiske håndhevere

Regjeringen sitter dermed igjen med et lovforslag som verken får støtte av bransjen det skal beskytte eller de som skal håndheve loven.Sentralt plasserte politifolk som politimester Truls Fyhn i Tromsø og leder Arne Johannessen i Norsk Politiforbund har uttrykt skepsis til loven og mener den kriminaliserer store deler av ellers lovlydig norsk ungdom.

Stikkord: fildeling, lydogbilde, mp3