ITavisen.no

Annonse


Norsk Aller kjøper ITavisen

ITavisen.noPressemelding:
Kjøpet innebærer at alle de største norske nettavisene nå er eid av store mediehus.

Kjøpet er en del av Norsk Allers satsing på nytteorienterte nettsteder hvor ITavisen vil inngå sammen med Digi, DinSide, iMarkedet og Propaganda.

– Stort potensial

– Vi er svært tilfreds med at vi har kommet frem til en avtale om kjøp av ITavisen, og vi ser et stort potensial for denne typen nettsteder i årene fremover. Sammen med våre øvrige tjenester håper vi å kunne tilføre synergier til beste for alle våre tjenester på nett, sier adm. direktør Ole Sæther i Norsk Aller.

– ITavisen har lenge vært en redaksjonell suksess, nå er den også blitt det økonomisk. Samtidig vet vi at en rekke av de største nettavisene satser store ressurser på dette segmentet, konkurransen vil derfor bli tøffere. Jeg føler meg trygg på at Norsk Aller er en eier som vil bidra til at ITavisens fremgang vil fortsette, sier daglig leder Arve Angell Stølann i Inmed.

Annonse


I samme familie

Norsk Allers datterselskap Aller Internett utgir med dette de tre største it-nettstedene i Norge; ITavisen, Digi og DinSide Data.

– ITavisen.no lager et spennende redaksjonelt produkt og har lojale brukere som bare er blitt mer og mer attraktive. De stod definitivt øverst på vår ønskeliste og vi vet også at mange andre mediehus har ønsket å kjøpe dem. Dette er derfor en hyggelig dag for Aller Internett, sier adm. direktør Bernhard Steen.

– Unik palett

– Aller Internett består nå av en unik palett med internettjenester. Nå vil det fokuseres på å utvikle disse tjenestene videre til beste for både annonsører og brukere, sier Steen.

I forbindelse med kjøpet av IT Media overtar Norsk Aller også publikasjonene ITavisen Business og ITavisen.biz. Inmeds to største aksjonærer er Farmand (88 prosent) og Per Olav Sanne (5 prosent).

Et av Nordens ledende mediekonsern

Allergruppen er at av Nordens ledende mediekonsern med en samlet omsetning på 3,3 milliarder kroner. Kjernevirksomheten er utgivelse av blader og magasiner.

Allergruppen i Norge har om lag 475 ansatte og en årlig omsetning på 984 millioner kroner. Konsernet selger ukentlig 760.000 blader som leses av totalt 3,4 millioner nordmenn.

Annonse