Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Netscape med ny nettleser

Netscape hadde tidligere hele 80 prosent av nettlesermarkedet. Kanskje de håper de vil nærme seg tidligere høyder med den nye nettleseren de lanserer i dag.

Netscape-logo (ny)
Netscape vil i dag, torsdag, lansere en ny versjon av sin nettleser. Mye av grunnen til at Netscape nå prøver seg igjen på nettlesermarkedet skal være suksessen til Mozilla, som opprinnelig startet som et spin-off-prosjekt fra Netscape, og Firefox.

Bedre sikkerhet

Netscape håper at sikkerheten i deres nettleser vil få folk til å bytte fra Internet Explorer, og de er i forhandlinger med flere sikkerhetsselskaper om nye funksjoner til nettleseren.

Blant annet vil det implementeres kontinuerlig oppdaterte svartelister over websider som mistenkes for å innehold spyware, phishing eller annen ondsinnet kode. Antiphishing-programvaren fra Netscape skal skille seg markant fra det man finner i både Internet Explorer og Firefox.

Nye nettsider

Den nye nettleseren fra Netscape skal også ha innebygd RSS-støtte. Selskapet skal samtidig med lanseringen av Netscape 8 også relansere nettsidene sine. Da vi testet i dag tidlig var imidlertid ikke Netscape 8 tilgjengelig.

Kilde: ComOn

Stikkord: internett, programvare