Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera fnyser av Gates-løfte

I forrige uke lovte Bill Gates at Microsoft-programmer skulle samarbeide bedre med annen programvare. Norske Opera svarer med refs og skarp tunge.

MS billgates windows
Microsoft annonserte nylig at de tar interoperabilitet på alvor. I et åpent brev skriver Bill Gates at nøkkelen til å få forskjellig progamvare til å snakke sammen er en «felles forståelse for grunnleggende protokoller», for deretter å prate varmt om selskapets omfavnelse av XML og interoperabilitet på forskjellige nivåer.

Opera svarer

Samtidig hører vi det norske programvareselskapet Opera formelig fnyse av uttalelsen.

I et brev gjengitt på The Register åpner Operas teknologisjef Håkon Lie riktignok med å si at han ønsker Microsofts entuisasme for interoperabilitet velkommen, men legger dernest fram et heller syrlig svar Gates’ deklarasjon.

– Følger ikke standarder

Lie åpner med å spørre hvorfor selv nettsidene som ble brukt til å publisere Gates-brevet ikke klarer å følge vanlige HTML4-standarder, og hvorfor nevnte Microsoft-sider viser seg å inneholde ikke minsdre enn 126 feil når man validerer de opp mot W3C-standardene.

Videre følger en lang haglskur med krass kritikk mot Microsoft tilsynelatende manglende vilje til å følge standarder, dårlig CSS-implementering, svak XML-dokumentasjon, rotete kildekode og forskjellsbehandling av nettlesere (Opera) på sine websider.

Lie avslutter likevel med en bønn om at Microsoft nå holder det Gates lover, og skjerper seg på interoperabilitet.

Kilde:
The Register
Microsoft