Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nokia 6680

Nokia med frekk 3G-mobil

Nokia vil ikke være noe dårligere enn Sony Ericsson. Bare noen timer etter rivalen lanserer også Nokia en frekk mobiltelefon med 3G-støtte.

Nokia 6680
Nokia lanserte nemlig sin 6680-modell på 3GSM World Congress i Cannes. Vi har kunnet rapportere om denne telefonen tidligere, men nå er den endelig offisiell. 3G-telefonen er ventet på markedet allerede i løpet av mars.

Telefonen støtter tre GSM-nettverk, EDGE og WCDMA (UMTS). Prisen på telefonen vil ligge på rundt 500 euro (4133 kroner) uten subsidier.

Endelig videotelefoni

Den forrige 3G-mobilen Nokia kunne lansere hadde av en eller annen merkelig grunn ikke støtte for skikkelig videotelefoni, på grunn av at kameraet var plassert på baksiden av telefonen.

Nå har riktignok også Nokia 6680 et 1,3 megapiksel kamera på baksiden, men den har også et VGA-kamera på forsiden. Dette fører til at man kan se bilder av den man snakker med samtidig som man sender bilder av seg selv samtidig.

Nokia har med 6680 endelig introdusert linsedeksel på mobilen. Kameraet på baksiden av telefonen blir nå beskyttet mot alminnelig slitasje. Dette har vært sårt savnet på Nokias mobiltelefoner og et meget velkomment tilskudd.

Bedre utskrift

Telefonen er også utstyrt med løsningen Nokia XpressPrint, som gjør det enklere enn tidligere å skrive ut bilder, e-post og kalenderinformasjon.

Andre telefoner

Samtidig med 6680 lanserte også Nokia kameramobilen 6681 som har EDGE-støtte. Den ser ikke overraksende til forveksling lik ut som Nokia 6680, men den mangler 3G-støtte og kamera på forsiden.

I tillegg kunne de også vise frem modellene 6101 og 6102 som er Nokias første modeller beregnet på operatørbranding. Det vil si at mobilen kan brandes som en egen Telenor- eller NetCom-mobil dersom noen av disse ønsker dette.

Stikkord: Mobil