Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gammel Messenger vil ikke vekk

Microsoft tvinger alle Windows XP-brukere til å oppgradere sin Windows Messenger-versjon. Men 4.7-versjonen nekter å dø.

MSN Messenger
Tvangs-oppdateringen av Messenger til versjon startet fredag ettermiddag, og er en del av den store sikkerhetsoppdateringen som Microsoft la ut i forrige uke.

I denne oppdateringen tettes en rekke hull, både i Internet Explorer, Windows Messenger og Office XP.

Oppdater …ellers!

Om du prøver åp logge deg inn på Windows Messenger 4.7.0, får du melding om at den skal oppdateres. Prøver du å logge deg inn, kommer det melding om at en ny versjon er tigjengelig. Svarer du «nei» på spørsmålet om du vil oppgradere, kommer du rett og slett ikke inn.

Nå lider ikke vi av oppgraderingsvegring, så vi er snille gutter og svarer «ja». Men det skulle vi ikke ha gjort for – pang! – der gikk PC-en i svart og ufrivillig omstart.

Må fjernes manuelt

Så starter det møysommelige arbeidet med feilsøking som gjør at vi elsker Windows. I e-posten ligger det heldigvis meldinger fra flere lesere som har opplevd det samme, med gode forslag til løsninger.

Det viser seg nemlig at 4.7-versjonen er så bundet opp til enkelte installasjoner av Windows XP at den tilsynelatende nekter å flytte seg. Du må da manuelt fjerne alle spor fra register-filene før du kan installere en ny.

IT-sjefene gremmes

Dette er ille nok for privatpersoner, men IT-ansvarlige fsom skal oppdatere en haug med maskiner i en bedrift har det nok verre.

Roar Moe i RM Consult formulerer problemet slik:Hvis du kjøper nytt OS fra Microsoft, Win XP i en aller annen variant, følger Messenger 4.7 obligatorisk med. Avinstallasjonsrutine er derimot ikke installert. Har to nyere PC’er fra forskjellige leverandører med akkurat det samme problemet.

Problemet berører ikke MSN Messenger, som de fleste bruker i sin daglige chat.

Stikkord: internett, nettverk, programvare, windows