Gjester hos Moto, en gourmetrestaurant i Chicago, får seg gjerne en kulinarisk opplevelse noe utenom det vanlige. Den oppfinnsomme 28-årige sjefskokken har nemlig en forkjærlighet for å skrive ut rettene sine i stedet for å tilberede maten på tradisjonelt vis.
Spiselig utskrift
Ved hjelp av en ordinær blekkskriver og spiselig papir laget av av soyabønner og maisstivelse, skriver Homaru Cantu ut alt fra sushi-retter til velsmakende kunstverk for sine gjester. I stedet for vanlig blekk, brukes en organisk sammensatt mikstur av diverse frukt- og grønnsakssaft.
Før servering dyppes papiret først i smakstilsettende pulver, gjerne en blanding av sukker, soyasaus, grønnsaker eller fløte, før arkene fryses eller bakes.
Flyvefisk?
Selv om gjestene for øyeblikket virker fornøyde med å betale over 1500,- kr for et 20-retters måltid med diverse utskrifter og matkuriositeter, driver Cantu stadig og pønsker ut nye, spennende og høyteknologisk måter å tilberede maten på.
Annonse
For eksempel planlegger han å kjøpe en kraftig Class IV laser, som kan steke maten godt på innsiden mens utsiden fortsatt er rå eller blodig. Dessuten eksperimenterer han nå med flytende nitrogen, helium og strøm i håp om å kunne få rettene sine til å sveve (!).
Ta et jafs av avisa
Cantu ser også for seg muligheten for at oppinnelsene hans kan brukes utenfor restauranten, for eksempel i massemedia.
– Bare se for deg at du ser en pizza-annonse i et ukeblad, og blir nysgjerrig på hva det smaker. For å finne ut, river du bare ut siden og spiser den, sier Cantu til New Scientist.
Kilder:
New York Times
New Scientist
Annonse