Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-er kan få Mac OS X

PC-brukere skal kanskje kunne ta i bruk Mac OS X på sine maskiner i fremtiden. Tre PC-giganter har spurt Apple om å lisensiere operativsystemet.

Mac OS X Panther
Apple-sjef Steve Jobs kommer med mange oppsiktsvekkende uttalelser i sitt første intervju etter kreftoperasjonen i fjor sommer. Men det kanskje mest overraskende er at tre av de største PC-produsentene i verden vil bruke Mac OS X i sine maskiner.

OS X på PC

I det lange og detaljerte intervjuet med Fortune kan Steve Jobs også fortelle om hvordan Apple har kapret nye markeder og interesse fra bedrifter som tidligere ikke ville ha noe med selskapet å gjøre:

Mac OS X er så solid at Apple har begynt å selge Mac til markeder som ikke engang ville vurdere merket tidligere, som forsvaret og superdatamaskinsentre på universiteter. Men det mest interessante er at tre av de største PC-produsentene jobber med å få Jobs til å lisensiere OS X og bygge det om slik at det kan brukes på datamaskiner bygget på standard Intel-brikker.

Hvorfor? De vil tilby det som et alternativ til kunder som er lei av både sikkerhetsproblemene med Windows og ventetiden på Longhorn.

Kopiert av Microsoft

Jobs er tydelig stolt over at selskapet har gjort det bra de siste årene og uttaler seg selvsagt om dette. Her er et lite avsnitt om konkurransen med Microsoft og likheten mellom operativsystemene:

Apple har kastet en skygge over Microsoft. Jobs liker å si at den kommende Tiger-versjonen av OS X vil ha alt Bill Gates og Microsoft har lovt vil komme i Longhorn, den utsatte oppgraderingen av Windows, som nå skal lanseres i midten av 2006. «De kopierte den originale Mac-en med Windows 95, og nå kommer de til å kopiere oss igjen», hoverer Jobs.

Intervjuet i Fortune skal inneholde en rekke andre godbiter om Apples vei til dagens suksess og er høyt anbefalt av flere.

Kilde: MacDailyNews
Kilde: Fortune (krever abonnement)

Stikkord: mac, programvare, windows