Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt slag mot BitTorrent

Filmbransjen har fått lagt ned nok et nettsted som serverer BitTorrent-linker. De har også fått tilgang til serverloggene, med data som kan føre til nye søksmål.

Piratfilm
I går fortalte filmorganisasjonen Motion Picture Association of America (MPAA) at de hadde fått medhold i å stenge nettstedet LokiTorrent, som tilbød BitTorrent-linker. De har også fått tilgang til alle serverloggene med data om brukerne.

Nye søksmål

Dataene vil brukes som et «veikart til andre som har brukt LokiTorrent til ulovlige aktiviteter». Ledelsen i MPAA sa også at det er «veldig mulig» at informasjon vil bli brukt til å sette i gang nye søksmål.

– Dette gir oss informasjon om brukerne på LokiTorrent som var involvert i graverende piratkopiering av filmet underholdning. Vi kommer til å se på all denne informasjonen….og vil avgjøre hva vi vil gjøre med dette, sier direktør John Malcom i MPAA.

En beskjed på LokiTorrent, som gikk til kamp mot angrepene fra filmbransjen i desember, er også dårlig nytt for filmpiratene. «Du kan klikke, men du kan ikke gjemme deg. Stjeler du filmer vil legge igjen spor. Den eneste måten du ikke kan tas er å stoppe»

Gamle applikasjoner

Presset fra MPAA endrer bruken av BitTorrent, som inntil nylig sto for mer trafikk på nettet enn noen annen applikasjon, ifølge overvåkningsselskapet CacheLogic.

Tradisjonelle fildelingstjenester, som Morpheus, eDonkey og Shareaza, i tillegg til nye eXeem har nå inkludert en type BitTorrent-støtte i sine applikasjoner. Dette fører til at brukerne kan holde seg unna nettstedene, som filmbransjen nå har gått til frontalangrep mot.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: fildeling, internett