Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen satelittradio på iPod

Amerikanske Sirius ville gjerne utstyre iPod med satelittradio, men Steve Jobs mener at iPod foreløpig klarer seg godt radiomottaker.

iPod Mini hovedbilde
Satelittradio er et voksende marked i USA. Konseptet er at man abonnerer på et bredt utvalg søkbare, skreddersybare, og ikke minst reklamefrie radiokanaler. Men teknologien krever også spesielle, skreddersydde radiomottakere. Disse er først og fremst installert i bilstereoer, men de første bærbare variantene har så vidt også begynt å dukke opp.

– Ikke interessert. Enda

Sirius Satellite Radio, en av to store aktører, har vært i dialog med Apple om å forsøke å få bygd inn nettopp en slik satelittradiomottaker i den populære MP3-spilleren iPod.

Steve Jobs takket derimot nei, og sa at Apple ikke foreløpig så for seg at iPod skulle brukes til noe mer enn nedlasting og avspilling. Jobs utelukket likevel ikke at satelittradio kunne være interessant for Apple i fremtiden, når innholdet på tjenesten ble mer interessant.

Kilder:
Reuters
Financial Times
Slashdot

Stikkord: lydogbilde