Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trojaner angriper AntiSpyware

Nå bør man ikke lenger føle seg altfor trygg hvis man har installert Microsoft AntiSpyware. En trojansk hest fjerner nemlig funksjonaliteten i programmet.

Microsoft antispionvare beta
Antiviruseksperter har funnet en ny trojansk hest kalt «Bankash-A». Trojaneren er det første ondsinnede programmet som angriper Windows AntiSpyware, som fortsatt er inne i sin betafase.

– Dette ser ut til å være det første forsøket på å fjerne funksjonaliteten til Microsoft AntiSpyware, sier senior teknologikonsulent Graham Cluley hos Sophos..

Flere slike forsøk

Windows AntiSpyware er utviklet for å beskytte PC-er med operativsystemet Windows fra spionvare. Dette er programmer som installeres på en datamaskin uten at brukeren vet om det. Vanligvis vil slik spionvare holde oversikt over brukerens surfemønster eller vise frem reklame via pop-up-vinduer.

– Etter hvert som Microsofts produkt kommer ut av betafasen og blir tatt i bruk av flere i hjemmemarkedet kan vi vente å se flere forsøk på å undergrave funksjonaliteten i programmet, fortsetter Cluley.

Stjeler passord

Som så mange andre trojanske hester prøver også Bankash å stjele passord og bankdetaljer fra brukere.

Likevel er ikke dette noen stor fare for norske brukere, siden dette kun gjelder kunder i engelske nettbanker, som Barclays, Cahoot, Halifax, HSBC, Lloyds TSB, Nationwide, NatWest og Smile.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: internett, programvare, windows