Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Dead or Alive Ultimate

Dead or Alive Ultimate er siste del av den lettkledde kampsportsserien Dead or Alive. Men holder det med lekker grafikk og Xbox Live-støtte?

For i prinsippet er det lite dette spillet har å by på utover at grafikken har blitt oppgradert og at man endelig kan spille mot andre over Xbox Live. Men når disse punktene er perfeksjonert slik som her – vel, da er det kanskje godt nok.

Merkelig tillegg

Pakken med Dead or Alive Ultimate kommer på to disker. Den første disken inneholder det originale Dead or Alive-spillet som ble sluppet på Sega Saturn og Dreamcast rundt 1996/1997.

Nå har dette spillet riktignok fått Xbox Live-støtte, men med tanke på de utrolige fremskrittene som har skjedd innenfor spillverdene de siste syv-åtte årene, blir dette et helt meningsløst og merkelig tillegg til Dead or Alive Ultimate-pakken.


Se videoklipp fra Dead or Alive Ultimate

Rå grafikk

For det er på disk to at spillet ligger. Her er nemlig den oppgraderte versjonen av Dead or Alive 2, som aldri tidligere har vært gitt ut på Xbox. Grafisk sett er dette spillet det ypperste vi har sett på Xbox hittil.

Fra introen som nesten er helt uvirkelig, til karakterene og bakgrunnen, stiller grafikken helt klart i en klasse for seg selv. Animasjoner er også av ypperste klasse. Spillet er nesten verdt pengene bare for å se grafikken.

Truser og minimale BH

Det skader jo heller ikke den jevne spiller at mye av fokuset i spillet går på de lettkledde damene i spillet. For i historiemodus, som for øvrig er skuffende kort, vil man hver gang man runder det få tilgang til nye kostymer og andre bonuser.

Vi regner med at flere halvpubertale gutter vil bruke mye tid på denne modusen, bare for å se hvor lettkledd man kan få de yppige jentene. Nå må det sies at man ikke får se mye mer spennende enn noen truser og minimale BH-er.

Spillet har et hav av forskjellige modus. Alt fra at to stykker kan kjempe i en type tag team-kamp (kjent fra amerikansk wrestling) mot to andre motstandere, til en endeløs strøm av motstandere.

Her ser du skjermbilder av Dead or Alive Ultimate på Xbox

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Glitrende over Xbox Live

Men det er over Xbox Live at spillet virkelig kommer til sin rett. Her har man i tillegg til de vanlige Live-modusene Quickmatch og Optimatch også en type kikkermodus. Her har Tecmo forsøkt å gjenskape miljøet på de gamle spillehallene.

Her kan man hoppe inn i en lobby med opptil åtte spillere, men bare to spiller ad gangen. De andre henger rundt og ser på matchen eller prater sammen. En sosial og morsom greie, som ikke er så kjedelig som den kan høres ut.

Er man bekymret for at det blir lang ventetid kan vi fortelle at en gjennomsnittkamp i Dead or Alive Ultimat faktisk ikke varer i så mange sekunder.

Lang multiplayervarighet

Det må selvsagt sies at originaliteten ikke har vært på topp hos utviklerne, for dette spiller byr på lite nytenkning. Spillet er også litt for enkelt, og selve kjempingen kan gå litt for raskt, slik at man til tider kan ha problemer med å drive med annet enn frenetisk trykking.

Imidlertid har Live-støtten mange muligheter og lang varighet. Grafikken er som sagt eksepsjonell og Dead or Alive Ultimate er alt i alt et morsomt spill, med lang varighet i både single player- og multiplayer-modus.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox, xbox_test