Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS3 kommer før Xbox 2

Lenge har det vært «kjent» at Microsoft skulle være første selskap til å presentere neste generasjons spillkonsoll. Men nå kan Sony ha tatt innersvingen på konkurrenten.

Konsollkrig illustrasjon
I løpet av det siste året har det hver eneste uke kommet nye rykter og historier om lanseringsdato for de nye spillkonsollene fra Sony, Microsoft og Nintendo. Etter hvert har dette bildet tydet på at Microsoft ville være første mann ut.

Likevel har det også vært ting som tydet på at alle selskapene ville kjøre sin presentasjon på spillmessen E3 i Los Angeles i mai. Nå sier imidlertid Sony at de vil lansere sin konsoll før messen.

En representant for selskapet har bekreftet at selskapet «vil holde et arrangement for å presentere neste generasjons spillsystem» i forkant av E3.

Presenteres i mars?

Selv om Sony har fortalt at PlayStation 3 vil være på E3, har flere rykter også gått i retning av en lansering i slutten av mars. En oversikt fra i fjor viste at selskapet planla en presentasjon av konsollen før avsluttingen av selskapets finansår, som avsluttes 31. mars.

Dette kan fremdeles skje. Selskapet har fortalt at de ikke vil vise den frem under Game Developer’s Conference neste måned. Likevel vil et arrangement i Tokyo for å vise frem spesifikasjonene i slutten av mars være i linje med lignende presentasjoner fra Sony.

Eller i mai?

Men det er også viktig å huske på at et arrangement i forkant av E3 kan holdes noen dager i forkant. Sony holder i likhet med Nintendo og Microsoft vanligvis et arrangement i Los Angeles bare noen få dager før messen.

I fjor brukte Sony dette arrangementet til å presentere PlayStation Portable. Derfor er det ikke utenkelig at årets utgave vil brukes til PlayStation 3-presentasjon.

Kilde: GamesIndustry.biz

Stikkord: gamecube, handheld, playstation, spilltester, xbox