Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3Tunes åpner slusene

MP3Tunes selger låter i vanlig MP3-format, salig fritt for både kopibeskyttelse og krav til spesiell programvare.

MP3Tunes
Konseptet til den nyåpnete musikktjenesten MP3Tunes skiller seg vesentlig fra andre online musikktjeneste som Napster.no, MSN Music Store og markedsleder iTunes.

Du står nemlig i praksis fritt til å gjøre hva du vil med låtene du kjøper og laster ned fra MP3Tunes, siden musikken simpelthen er helt standard 192kbps MP3-filer. Her slipper du – i kontrast til nevnte konkurrerende tjenester – infløkte DRM(Digital Rights Management)-systemer som hindrer deg i å kopiere, dele eller brenne musikken din, eller begrenser avspillingsmulighetene på noen som helst måte.

Prisen per låt er 88c (ca. 6,- kroner), mens et album går for $8.88 (58,- kr).

300 000 låter

Ulempen, naturligvis, er at MP3Tunes foreløpig ikke har like lett for å overbevise de store plateselskapene om å lisensiere ut musikken sin til en tjeneste der det ikke gjøres noe som helst teknisk forsøk på å stanse spredning, kopiering og videreformidling av låtene. Likevel kan MP3Tunes tilby over 300 000 sanger fra mindre og uavhengige plateselskaper.

MP3Tunes-gründer Michael Robertson, tidligere kjent for å stå bak Linux-selskapet Linspire og den engang-så-populære tjenesten MP3.com, har stor tro på at de store plateselskapene på sikt vil strømme til med musikkatalogene sine.

– En forbruker-vennlig digital musikkbutikk som gir betalende kunder skikkelig eierskap over musikken kan mangedoble den digitale musikkbransjen, nesten over natten. Hvis musikk-kjøpere strømmer til MP3Tunes, vil plateselskapene til slutt følge etter, sier Robertson.

Kilder:
MP3Tunes
After Dawn
BetaNews

Stikkord: internett, lydogbilde