Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lyd-MMS fra Nokia

Nokia har funnet en ny måte vi skal bruke mobilen til å kommunisere på. Xpress lydmeldinger skal visstnok bli det nye og kule i 2005.

Nokia 7200
Nokia introduserte i dag en ny tjeneste basert på multimediemeldinger som lar mobilbrukeren sende lydmeldinger. «Nokia Xpress audio messaging» skal la brukerne sette et spontant og kreativt preg på meldinger.

– Forbrukerne vil oppleve at Nokia Xpress lydmeldinger kombinerer enkelhet og lave kostnader, med det at man kan sette personlig preg på hilsener og gratulasjoner. Man kan også dele et spesielt øyeblikk, som et barnebarns første ord, sier Juha Pinomaa hos Nokia.

– Flere undersøkelser viste at forbrukerne så på Nokia Xpress som en rask og naturlig måte å kommunisere på. Det var spesielt populært blant unge mennesker som var veldig kreative i måter de kunne dele lydmeldinger med andre, fortsetter Pinomaa.

Til alle telefoner

Finnene lar brukerne få enkel tilgang til å lage og sende slike meldinger via en ny meny i sine telefoner. En lydmelding skal kunne tas opp og sendes med bare et par tastetrykk. Nokia vil inkludere teknologien Xpress audio messaging i flere av sine nye telefoner i år.

For å kunne motta slike meldinger må man imidlertid ha en MMS-telefon. Imidlertid kan man også motta slike lydmeldinger med dersom operatørene har installert Nokias Multimedia Application Gateway.

– Nokia Xpress lydmeldinger lar mobiloperatørene differensiere tjenestetilbudet sitt fra konkurrentene ved å benytte eksisterende infrastruktur, sier Pinomaa.

Stikkord: Mobil