Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mye kritisk fra Microsoft

Microsoft slapp i går, tirsdag, sin månedlige oppdateringspakke med hele 12 oppdateringer. Mer enn halvparten rangeres som «kritiske».

Windows Update
Åtte av de tolv oppdateringene i denne månedens oppdateringspakke fra Microsoft rangeres som kritiske. Totalantallet oppdateringer er blant det meste Microsoft noensinne har sluppet i løpet av en måned.

– Dette er den nest største oppdateringspakken siden de startet med disse månedlige oppdateringene, bare bak den på 24 oppdateringer som de slapp i fjor. Men det er vanlig at andelen kritiske oppdateringer er såpass stor, sier Vincent Gullotto hos sikkerhetsselskapet McAfee.

Automatiske oppdateringer

Oppdateringer til Office XP, Internet Explorer 6 og en komponent av operativsystemet er blant de som rangeres som kritisk. Disse fikser en rekke av sikkerhetsproblemene som har bydd på hodebry for blant annet bedrifter, men det er ikke nødvendigvis en automatisk slutt på problemene..

– Hvis jeg var Ola Nordmann ville jeg skrudd på automatisk oppdatering, slik at den automatisk installerte oppdateringene fra Microsoft. Men det er ikke like enkelt for bedrifter. Du er nødt til å kontrollere at oppdateringene ikke skaper konflikter med andre programmer som brukes, sier analytiker Mark Nicolett hos Gartner.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: programvare, windows