Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP sparker toppsjefen

Styret i IT-ganten HP gir nå toppsjefen Carly Fiorina (bildet) sparken på dagen, og skriver i krasse ordelag at hun feilet i jobben.

Fiorina, Carleton S.
Carly Fiorina, konsernsjef og styreformann i HP, har etter lengre tids spekuleringer blitt kastet fra toppjobben. Robert P. Wayman blir fungerende konsernsjef, mens Patricia C. Dunn skal fungere som styreformann til en etterfølger er valgt.

Kort prosess

Styret har formulert seg uvanlig kontant i pressemeldingen fra selskapet: Carly Fiorina kom til HP for å revitalisere og reskape selskapet. Hun hadde en strategisk visjon og la på plass en plan som har gitt HP mulighetene til å konkurrere og vinne. Vi takker Carly Fiorina for hennes lederskap over de siste seks årene, og ser frem til å aksellerere gjennomføringen av selskapets strategi, annonserer Dunn på vegne av styret.

– Er uenig

– Selv om jeg synes det er synd at styret og jeg er uenige om hvordan HPs strategi skal settes ut i livet, så respekterer jeg deres beslutning, sier Fiorina, som må forlate jobben umiddelbart.

HP opplyser at det ikke planlegges andre strukturendringer etter Fiorinas avgang, og har nå startet jobben med å lete etter en etterfølger