Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Finn veien med Google

Google kan mer enn å finne fram på nettet. Nå kan søkemotoren også hjelpe deg md å finne fysiske steder.

Google Maps
Google har kommet med en ny tjeneste som forbedrer selskapets geografiske søketjeneste, som på sin side gir adresseinformasjon til bedrifter i nærheten. Med Google Maps kan man få informasjon om hvordan man kommer seg fra sted til sted. En betaversjon ble sluppet i går.

Øyeblikkelig kart

Selv om tjenesten for øyeblikket bare er en betaversjon skal den ha flere fordeler i forhold til sine konkurrenter. Man kan «dra» kart for å se nærliggende områder, slik at man ikke må trykke og vente på at grafikken skal lastes ned. Zoom er også øyeblikkelig.

I likhet med konkurrentene tilbyr også Google punktvise kjørebeskrivelse for å reise mellom to steder. Trykker man på ett av punktene får man opp et forstørret bilde av det gjeldende området. For øyeblikket fungerer tjeneste bare i USA og Canada.

Ny type søk

Tjenesten er som sagt nært knyttet med søketjenesten for geografiske områder. I stedet for å skrive inn en adresse kan brukerne søke på et begrep som «sushi» og få opp et kart med oversikt over alle sushirestaurantene i nærheten.

– Google fokuserer på å organisere verdens informasjon, for å gjøre den tilgjengelig og brukelig over alt. Dette eksperimentet er nok et steg fremover i det å hjelpe brukerne med å finne den lokale informasjonen de trenger., sa selskapet.

Kilde: Google Maps
Kilde: BetaNews

Stikkord: internett, programvare