Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Longhorn-beta i juni

Microsoft lovte at den første betaversjonen av Windows Longhorn skulle dukke opp rundt slutten av året. Nå ser det imidlertid ut til at den kommer mye tidligere.

Longhorn bootlogo
Microsoft uttalte tidligere at Beta 1 av den neste utgaven av operativsystemet Windows, Longhorn, skulle dukke opp ved slutten av 2005. Internt har imidlertid selskapet jobbet for å få det klart til midten av året. Det ser ut til å gå.

– Det vil komme en beta 1 av Longhorn…i løpet av første halvdel av dette året, sa direktør John Montgomery i utvikleravdelingen til Microsoft nylig.

Store endringer

Beta 1 vil bli den første titten på dagens versjon av Windows Longhorn. Microsoft slapp riktignok en forhåndsversjon av operativsystemet for utviklere i 2003 og også en oppdatering av denne på vårparten i fjor. Operativsystemet har imidlertid gått gjennom en rekke endringer siden dette.

Endringene har påvirket tre av hovedbyggeklossene i Longhorn. Både systemet for brukergrensesnitt og grafikk, Avalon, og arkitekturen for webtjenester, Indigo, trekkes ut for å kunne tilbys til både Longhorn og dagens Windows-versjoner.

I tillegg har filsystemet WinFS blitt forsinket, og vil bare være i en betatestfase når Lonhorn skal slippes på markedet i siste halvdel av 2006. Det er derfor uklart når filsystemet vil bli en del av Windows.

Bedre for store bedrifter

Microsoft har ikke snakket mye om hvilke funksjoner som vil være en del av betautgaven. Montgomery sa at mange av funksjonene skal gjøre systemet enklere å bruke og mer stabilt. Longhorn skal også inkludere en ny modell for drivere.

En annen forbedring skal være at det blir lettere å installere Windows på et stort antall maskiner.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: programvare, windows