Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PSP-lansering utsatt i Europa?

Sony har lenge slitt med å få produsert nok brikker til å kunne slippe nok PSP-er på markedet. Nå ser det ut til at dette kommer til å påvirke Europa-lanseringen.

Sony PSP MGS
En talsmann for Sony har kommet med skuffende nyheter til Europas spillinteresserte. Kenichi Fukunaga har innrømmet at selskapet ikke klarer å produsere nok enheter av PlayStation Portable til å tilfredsstille markedet. Dette påvirker nå Europa-lanseringen.

Fukunage fortalte nyhetstjeneste Bloomberg at PSP vil slippes i løpet av første halvdel av 2005. Dette er første gang selskapet har indikert at den håndholdte spillkonsollen vil slippes utenfor første kvartal dette året.

Sliter med produksjon

Originalt skulle PlayStation Portable slippes over hele verden i slutten av 2004, men Sony hadde bare nok enheter til en begrenset lansering i Japan i midten av desember. Før slutten av året klarte selskapet bare å sende ut en halv million enheter, langt færre enn det markedet trengte.

Hvorvidt en utsettelse i Europa vil påvirke selskapets mål om salg av tre millioner PSP-enheter før 31. mars vites ikke. Konsollens største konkurrent, Nintendo DS, skal etter planen slippes i Europa 11. mars.

Kilde: Eurogamer.net

Stikkord: handheld, playstation, spilltester