Annonse


Cell klar for verden

De tekniske detaljene rundt Cell skal nå avdekkes for omverdenen i forbindelse med en utviklerkonferanse i San Fransisco denne uken.

Cell-nettverk

Det er knyttet ekstremt høye forventninger til Cell, ofte omtalt som «supercomputer on a chip». Cell-begrepet brukes om selve databrikken, men refererer egentlig først og fremst til programvareløsningen, som muliggjør distribuert databehandling i stor skala ved å sende såkalte «cell objects» ut på nettet.

Tanken er nemlig at Cell-baserte systemer skal kunne dele prosesseringsoppgaver med hverandre, over internett, lokalnettverk og trådløse nett. Hver eneste Cell-enhet gis sitt eget indentifiseringsnummer, og PlayStation-maskinen i stua di kan dermed ende opp med å sitte og tygge på dataoppgaver som på oppdrag fra en annen Cell-maskin i Asia.

Produksjonsstart i år

IBM sier de vil begynne å produsere brikkene tidlig i 2005, og det er forventet at de første Cell-baserte produktene blir servere og arbeidsstasjoner. Den forgjettete PlayStation 3 blir sannsynligvis demonstrert på E3-messen nå i mai, men er neppe kommersielt tilgjengelig før 2006.

Kilder:
BBC
The Register