Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Champions League 2004-2005

EA Sports fortsetter med å slenge ut utallige titler basert på sine sportslisenser. Heldigvis kan man kanskje si. For innimellom kommer det en perle.

Håpet var ikke stort da UEFA Champions League 2004/2005 ramlet ned i posthyllen for en drøy uke siden. Alle titlene fra EA Sports kan få selv den mest ihuga samler til å få mareritt om nettene. Da blir det jo også langt artigere når det så til de grader overrasker positivt.

Forbedret FIFA

For UEFA Champions League byr på en spillopplevelse av de sjeldne når det gjelder fotballspill. Ikke minst fordi det forbedrer de elementene som ble introdusert i FIFA 2005 (som tross alt var veldig bra), som blant annet førsteberøring.

Men det er også gjort forbedringer i forhold til frispark, innkast og cornere. Grensesnittet har gjort det mye mer interessant å ta disse, i tillegg til at man faktisk har mye bedre mulighet til å styre disse en tidligere. En enorm forbedring.

Spennende sesong

Borte er også det totale sportsperspektivet som EA Sports-titlene er kjent for. Joda, man har alle de spillmodusene man forventer, med enkeltkamper, turneringer og treninger. I tillegg har man et helt enormt sesongmodus, som er det morsomste og mest engasjerende vi har vært borti.


Se videoklipp fra UEFA Champions League 2004-2005

Grunnen til at det har blitt så bra er at man i stedet for å spille en rekke kamper som tidligere får man en rekke oppgaver. Gjør man det dårlig må man selge et par av stjerner på førsteelleveren, for å kjøpe inn nye alternativer.

Innimellom får man også beskjed om å score et mål mot motstanderen. I og for seg ikke noen vanskelig oppgave, men når man blir slengt innpå i det syttiende minutt kan man fort slite litt. For vel utførte oppdrag får man bonuspoeng som gir tilgang til en rekke morsomme saker, som for eksempel en badeball som kan brukes i kampsammenheng.

Vanlig standard

Grafikk og lyd holder selvsagt helt vanlige standard, noe som i EA Sports-sammenheng betyr en eksepsjonell standard. Etter hvert har det faktisk blitt rimelig uinteressant å nevne dette, siden spesielt musikken i spillene er av en annen verden.

Likevel må det nesten nevnes, siden Electronic Arts er flinke til å sette sammen musikk som kan ha appell for de fleste. På denne tittelen har de fått med seg norske Jaga Jazzist, noe som er en kjærkomment tilskudd.

Her ser du skjermbilder fra UEFA Champions League 2004-2005 fra EA Sports

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bra multiplayer

Champions League 2004-2005 har heldigvis fått støtte for Xbox Live, noe som gjør denne tittelen enda bedre enn den er alene. Man får virkelig brynet seg på all motstanden på nettet, for her er det folk som tydeligvis ikke gjør annet enn å spille fotballspillene til EA Sports.

Spillet i seg selv er også ganske vanskelig. Det er ikke lett å slenge åtte baller i sekken til motstanderen. Spillet byr allikevel på en økende vanskelighetsgrad, slik at man hele tiden føler man har en mulighet.

Står som en påle

EA Sports har laget en skikkelig vinner med UEFA Champions League 2004-2005. De har utrolig nok også klart å formidle den magnetiske følelsen av Champions League-kveldene bringer.

Mest imponerende er det imidlertid at de har klart å knytte sammen vanlig spills historiefortellingsevne med sportsspillet på en måte vi ikke har sett tidligere. Litt tidlig å si at dette er årets beste sportsspill, men dette spillet står som en påle.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox, xbox_test