MP3Tunes.com Michael Robtertson

Annonse


Vil selge MP3-låter uten kopisperre

MP3Tunes.com Michael Robtertson

Foruten å stå bak Linux-selskapet Linspire, er Robertson mest kjent for å i sin tid ha startet det engang så populære musikknettstedet MP3.com, som lot surfere høre og laste ned MP3-musikk fra over 250.000 uavhengige artister.

Mp3.com har i ettertid skiftet eiere flere ganger, og er nå en musikk-nettbutikk drevet av CNet. Men det betyr ikke at Robertson har gitt opp MP3-formatet. Med sin nye musikktjeneste MP3Tunes.com håper han å ta opp kampen med de store kommersielle aktørene ved å tilby nedlastbar musikk i MP3-format, uten restriksjoner for brukeren.

Tilbake til MP3

I motsetning til hos online-butikker som iTunes, MSN Music og Napster, der musikken selges i proprietære formater (AAC, WMA…) beskyttet av DRM-systemer (Digital Rights Management) som begrenser avspilling og kopiering, vil MP3Tunes la brukerne gjøre akkurat som de vil med MP3-filene.

Annonse


– Visse markedskrefter prøver å drive forbrukerne vekk fra MP3 over på proprietære systemer som sperrer ute mange brukere, og tvinger alle til å kjøpe en spiller eller avspillingsprogram som er knyttet til et spesielt selskap. Jeg vil at forbrukerne skal ha flere valgmuligheter, og går derfor inn i musikkarenaen for å rette søkelyset tilbake på MP3, sier Robertson i en pressemelding.

Hvor kommer musikken fra?

Det er foreløpig uvisst nøyaktig hvordan Robertson skal få ovetalt plateselskap og artister til å lisensiere ut musikk og supplere innhold til sin DRM-frie MP3-handel, der kundene står fritt til å kopiere, brenne og overføre som de vil.

Flere detaljer om tjenesten vil trolig være klar om en ukes tid, da Robertson offisielt skal annonsere tjenesten ved Desktop-Summit-konferansen i San Diego 9-11 februar.

Kilde:
MP3Tunes.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse