Motorola kart

Annonse


Rop om hjelp med én tast

Motorola kartTrygghetsmobilen er en tjeneste som skal kunne brukes av hvem som helst med mobiltelefon. Man kan benytte tjenesten som alarmfunksjon ved nødstilfeller, som varsling dersom man beveger seg utenfor et begrenset område eller til å spore opp mennesker.

– Norge er et av de ledende landene i verden innenfor mobilbruk og utvikling. Det er derfor helt naturlig at denne typen produkter først ser dagens lys her, sier daglig leder Stian Petterson i Zeekit as, som står bak løsningen.

– Vi er veldig stolte av løsningen, og vi er sikre på at dette vil skape en tryggere hverdag for veldig mange, fortsetter han.

Finner deg

Zeekit har utviklet systemet som kombinerer kartdatabaser med teknologi for posisjonering av mobiltelefoner. Denne teknologien skal gjøre det mulig å oppnå tilstrekkelig nøyaktighet til å benyttes som sikkerhetsprodukt.

Annonse


Dette er bruksområdene for tjenesten:

  • Alarmfunksjon/assistansknapp: Ved å trykke på 5-tasten får familie og venner en SMS-varsling dersom en nødsituasjon skulle oppstå. Mobilen kan sender melding til flere selvvalgte nummer samtidig, og meldingen skal inneholde personens geografiske posisjon.
    • Eksempel på SMS-melding: “Tone-Lise har trykket på assistanseknapp. Tone-Lise befinner seg i området Madserud/Skøyen, kommune Oslo. Foreta avtalt prosedyre!”.
  • Sonevarsling: Dersom for eksempel et barn kommer utenfor det området som er avtalt med foreldrene, kan det gis et automatisk varsel på sms.
  • Sporing/posisjonering: Dersom abonnenten ønsker det, kan bevegelsene spores og følges på et elektronisk kart på brukerens egne passordbeskyttede internettside. Dette forutsetter at man ønsker det, og at tjenesten er godtatt på mobiltelefonen.

Men tilbudet koster. For å ha denne tjenesten må man ut med 89 kroner i måneden for én telefon. Skal man også ha muligheten til å bruke tjenesten på andre telefoner koster det 69 kroner i måneden per ekstra telefon.

Kilde: Trygghetsmobilen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse