Panasonic HDD-DVD opptaker

Annonse


Rekordsalg av elektronikk

panasonic DMR-E500Status for den norske elektronikkbransjen i 2004 ble gjort opp i dag. Sluttresultat: 23,6 millarder kroner i omsetning.

Bare VHS synker

Det er rekord for bransjen, som for øvrig har hatt gode tider i mange år nå. Årsaken er vekst i salget av så å si alle typer produkter man finner i hyllene hos Elkjøp, Lefdal, Expert og alle andre butikker som selger hvite/brunevarer/data. Unntaket er VHS-maskiner, som er i ferd med å bli et ikke-produkt med inntoget av DVD-brennere og harddiskbaserte TV-opptakere.

Mest overraskende er det kanskje at salget av PC-er til hjemmebrukere nå har passert leveransene av PC-er (serversystemer unntatt) til bedriftsmarkedet i antall enheter. Og på tross av at spillfanatikerne nok fremdeles foretrekker de store tårnsystemene med ditto digre skjermer, er det bærbart som dominerer også i stuer og soverom.

MP3-eksplosjon

Salget av MP3-spillere har også tatt seg kraftig opp, fra 40 000 til 300 000 solgte på ett år. 60 prosent av spillerne som ble solgt var harddiskbaserte.

Annonse


Hvor mye av dette som utgjøres av markedslederen iPod, vil EE-bransjen ikke ut med. Men at Apple har tatt et stort jafs av dette markedet i Norge, er det ingen tvil om. Like lite som det er tvil om at oppsvinget i salget av tradisjonelle FM-bordradioer for en stor dels skyldes designradioen Tivoli.

2 millioner mobilteelfoner

Omtrent halve Norge kjøpte mobiltelefoner i fjor – 2 millioner stykker ble solgt. Gjennomsnitts utskiftingstakt er nå 2 år, mens de yngre aldersgruppene hiver den gamle telefonen i bøtta etter bare ni måender.

Hele statisitikken finner du på EE-bransjen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse