Rettsak jus dommer

Annonse


Lærer fikk 83 000 i MP3-bot

Rettsak jus dommerEn fransk lærer har fått 10 200 (83 000 kroner) euro i bot for å ha lastet opp og ned musikk på nettet. Dette er Frankrikes første store sak som skal få andre fildelere til å slutte med sin piratvirksomhet.

Mistet utstyr

Læreren ble dømt til å betale penger til rettighetsorganisasjoner av en domstol i Pontoise, som er en forstad til Paris. Dommen ble fastsatt på bakgrunn av at han ble funnet skyldig i å ha overført over 30 gigabyte med musikk ulovlig.

Selvsagt ble læreren også fratatt sitt datautstyr, i tillegg til at han har blitt beordret til å annonsere i to aviser for å fortelle om dommen. Han skal ha vært en av de som har lastet opp mest musikk i Frankrike.

Hvorvidt musikkbransjen er fornøyd vites ikke. De hadde nemlig bedt om mer enn 28 400 euro (231 000 kroner) i bot.

Annonse


Folkeaksjon mot bransjen

Samme dag som denne dommen ble fastsatt aksjonerte 70 franske musikere, akademikere og politikere mot musikkbransjen. Disse ber bransjen om at de slutter med å saksøke folk som laster ned musikk til eget bruk.

– På lik linje med minst åtte millioner franskmenn har vi også lastet ned musikk over nettet, og vi er således en del av det økende antallet «kriminelle». Vi ber om at disse absurde søksmålene stoppes, står det i brevet fra gruppen, som skal publiseres i magasinet Nouvel Observateur i dag.

Gruppen foreslo også at myndigheter, musikkselskaper, artister og forbrukergrupper setter seg ned for å finne frem til rettferdige måter man kan ta i bruk de mulighetene som nettet tilbyr.

Kilde: Servihoo.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse