Media Player 9 Mac OS X

Annonse


Tøffere for TV-pirater

Media Player 9 Mac OS XMicrosoft har nemlig lisensiert teknologi fra Macrovision som skal gjøre det vanskeligere å lage kopier via analoge forbindelser i stua, som for eksempel forbindelsen mellom en harddiskbasert videoopptaker/set-top-boks og en TV.

Redd for analoge kopier

De fleste av dagens kopibeskyttelser er rettet mot digitale kopier, siden disse i prinsippet lager kopier som er nesten identiske med originalen. Nå har imidlertid kvaliteten på analoge kopier blitt såpass mye bedre enn tidligere, at Hollywood ser på dette som nok en trussel.

Macrovisions teknologi sender en elektrisk puls sammen med videosignalet. Denne pulsen indikerer at innholdet ikke skal kunne tas opp. En rekke DVD-opptakere respekterer dette signalet og blokkerer eventuelle opptaksmuligheter.

Midlertidig på Windows

Samarbeidet med Microsoft betyr at selskapets Windows Media-programvare også vil kjenne igjen signalet. På kommende versjoner av operativsystemet Windows Media Center Edition vil man riktignok kunne lagre en midlertidig kopi, men denne fungerer bare i ett døgn.

Annonse


I fremtidige versjoner av Media-programvaren, inkludert den versjonen som skal være installert på Windows Longhorn, vil det være en kommende versjon av Macrovisions teknologi som gjør at innhold kan lagres fra 90 minutter og opptil én uke.

Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse