Media Player 10

Annonse


Windows må endre navn

Media Player 10Etter at Microsoft ble pålagt å slippe en utgave av Windows uten Media Player satte selskapet navnet Windows XP Reduced Media Edition på utgaven. Nå har EU reagert på navnevalget som de mener vil virke lite appellerende på kundene. EU har derfor krevd en navneendring.

Valgte endring

Ikke overraskende mente EU at navnet ville få kundene til å være negative til den nye versjonen, og at konsekvensen ville være at de heller ville kjøpe den nåværende versjonen. Dette ville i praksis underminert store deler av dommen fra EU mot Microsoft.

– Kommisjonen har bedt oss om å bytte navn. Selv om vi mener navnet ligger innenfor kommisjonens retningslinjer har vi allikevel valgt å endre det. Vi jobber nå sammen med EU for å komme opp med et nytt navn, sa talskvinne Stacy Drake hos Microsoft.

En representant for EU har tidligere truet Microsoft med flere bøter dersom selskapet gjorde produktet lite attraktivt for kundene. Kommisjonen har allerede bøtelagt Microsoft 684 millioner dollar (4,24 milliarder kroner) for brudd på konkurranselovgivningen.

Annonse


Like dyrt

Den nye versjonen av Windows vil, i tillegg til å mangle Windows Media Player, heller ikke kunne spille CD-er eller MP3-filer. Overføring av musikk til portable enheter støttes heller ikke, med mindre man får tak i ekstra programvare.

Microsoft planlegger selvsagt bare å slippe det nye produktet i Europa. Prisen skal visstnok være den samme som på den fullstendige versjonen. Planen er at produktet vil dukke opp i løpet av februar.

Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse