USA justis justice

Annonse


USA knebler Windows Longhorn

USA justis justiceMicrosoft skal i midten av februar møte nasjonale og statlige myndigheter for å diskutere eventuelle områder der selskapets nye operativsystem, Windows Longhorn, kan få problemer med konkurranselovgivningen.

Justisdepartementet i USA har, i likhet med flere amerikanske stater, gått gjennom Microsofts Longhorn-planer. Selskapet har allerede skalert ned flere nøkkelfunksjoner i operativsystemet, deriblant en helt nytt filsystem som skulle ha vært en viktig del av systemet.

Flere møter

Myndighetene har sendt Microsoft en liste med områder de krever mer informasjon om. Selskapet har på sin side gått med på å holde jevnlige møter med myndighetene angående denne problematikken. Det første møtet skal finne sted i midten av februar.

– Vi tror det er viktig at vi jobber tett og åpent med Justisdepartementet og statene tidlig i denne prosessen, slik at vi kan ta opp eventuelle spørsmål og bekymringer, sier talskvinne Stacy Drake hos Microsoft.

Annonse


Går over til PDF

Microsoft har også gått med på å endre et dokumentformet som selskapet har brukt til å distribuere teknisk informasjon. Selskapet har distribuert slik informasjon i ett eget beskyttet format som bare kan leses via Internet Explorer.

Nå har imidlertid selskapet gått med på at denne informasjonen vil tilbys via Adobes PDF-format. Dette skal implementeres før slutten av neste kvartal.

Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse