Navicore Personal (skjermbilde)

Annonse


Enkel navigering med mobilen

Navicore Personal (skjermbilde)For Navicore Personal, som nylig ble lansert på det norske markedet, gjør mobilen om til en fullverdig navigasjonspakke. Nå skal det sies at man allerede kan få slike navigasjonspakker allerede, som blant annet Wayfinder.

Lisens eller ikke

Ifølge Navicore er det imidlertid en stor forskjell mellom disse to systemene. De hevder at man med Wayfinder abonnerer på en karttjeneste over mobilnettet, med tilhørende overføringskostnader og lisensavgifter. Med Navicore Personal har man imidlertid ingen ekstrautgifter når man først har kjøpt produktet.

For en anbefalt utsalgspris på rundt 3 500 kroner får man da programvare, kart over Skandinavia (resten av Europa vil være tilgjengelig før sommeren) og en GPS-mottaker. Nå skal det vel også sies at man tross alt må ut med noen ekstra kroner dersom man vil kjøpe oppdaterte kart, som kommer en gang i året.

Har du GPS-mottaker fra før, er du kanskje ikke interessert i å kjøpe hele pakken. Da kan du imidlertid bare anskaffe deg et av Navicores minnekort, som inneholder både kart og programvare.

Annonse


Anbefalt utsalgspris på disse kortene er på omtrent 2 300 kroner for et 256 megabyte minnekort og omtrent 2 500 for et kort på 512 megabyte. Programvare og skandinavisk kart tar omtrent 170 megabyte. Ledig minne på kortet kan brukes som vanlig ekstraminne.

Enkelt system

Kartene leveres av en av de to store kartleverandørene i verden, Tele Atlas. Sånn sett er det lite som skiller de forskjellige GPS-pakkene når det gjelder oppdaterte kart. Navicore skryter derfor mer av hvor enkelt det er å ta pakken i bruk, med minimal installering og intuitivt brukergrensesnitt.

Selskapet hevder at det er så enkelt fordi systemet er laget med fokus på mobiltelefon, i stedet for de fleste andre på markedet, som i stedet er nedskalerte PDA-versjoner. De skal faktisk ha skryt for hvor utrolig enkelt det er å bruke systemet, men det kan du lese mer om i ITavisen.nos test av Navicore Personal.

Systemet har selvsagt alt man kan forvente av et GPS-system i dag, med automatisk oppdatering av kjøreruten dersom man forviller seg ut på sideveier. Den har også kartvisning i både 3D og 2D, samt både kvinnelig og mannlig kjøreguide (på norsk selvsagt). Mest imponerende er kanskje funksjonen der man ved å bevege pekeren over såkalt «point-of-interests» på kartet, kan ringe direkte til stedet man er ute etter.

Kompatible telefoner

Beklageligvis fungerer ikke denne pakken på alle dagens mobiltelefoner. Det er faktisk bare telefoner med Symbian Series 60 og Series 80 som kan bruke den, men selskapet planlegger versjoner til andre operativsystemer og telefoner (som Sony Ericson) og merker i løpet av den nærmeste tiden.

Selv om 3G-telefonen Nokia 6630 er utstyrt med riktig operativsystem dukker det opp noen konflikter når det gjelder minnekort. Derfor kan ikke 6630-brukere benytte Navicore Personal i dag. Dette er imidlertid noe Navicore jobber intensivt med, og de lover at dette skal komme i løpet av de nærmeste ukene.

Dette er mobiltelefonene på det norske markedet som kan benytte Navicore Personal i dag.

 • Nokia 3230 (Series 60)
 • Nokia 3650 (Series 60)
 • Nokia 3660 (Series 60)
 • Nokia 6260 (Series 60)
 • Nokia 6600 (Series 60)
 • Nokia 6620 (Series 60)
 • Nokia 6670 (Series 60)
 • Nokia 7610 (Series 60)
 • Nokia N-Gage (Series 60)
 • Nokia N-Gage QD (Series 60)
 • Siemens SX-1 (Series 60)
 • Samsung SGH D710 (Series 60)
 • Nokia 9300 (Series 80)
 • Nokia 9500 (Series 80)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse