Olympus E300

Annonse


TEST: Olympus E300

Kjøper man seg først et speilreflekskamera, gjør de fleste det på grunn av hva et slikt kamera kan by av optisk ytelse og fotografiske resultater. Design kommer i andre, eller tredje rekke, selv om stilig utseende selvsagt trekker helthetsinntrykket opp.

Norsk meny

Olympus E300 er et litt kantete kamera, og skiller seg utseendemessig ikke særlig fra noen av konkurrentene. Eksteriøret er i klassisk, sort plast og huset som sådan føles robust og sitter som støpt i hånden.

Olympus E300 har godt plasserte knapper, og menyer det er enkelt å navigere i. Mistrives du med engelsk som arbeidsspråk, er det fullt mulig å installere norske menyer. Hittil har kameraprodusenten Canon nærmest hatt monopol på norske menyer i digitalkameraene sine, og det er på høy tid at konkurrentene følger etter. Bra Olympus!

Flust med manuelle muligheter

Apparatet har en 1,8 tommer stor Hyper Crystal LCD-skjerm, samt en svært god optisk søker. I tillegg til muligheten for å bruke eksternt lys, har kameraet også en meget god innebygd blitz. Fordi den er plassert tilstrekkelig høyt, eliminerer den også en del av problemet med røde øyne.

Annonse


Kameraet har alt du kan ønske deg av manuelle funksjoner og innstillingsmuligheter. Et kamera i denne prisklassen og dette segmentet bør kunne skilte med omfattende muligheter for manuell eksperimentering. Det gjør E300. I tillegg har apparatet et utrolig godt, innebygget Super Sonic Wave-filter, som skal sørge for å fjerne støv og smuss fra CCD-brikken. Denne fungerer rett og slett knallbra.

Vi stiller oss imidlertid undrende til at kameraet kun benytter USB 1.1, og dermed mister høyere overføringshastighet som USB 2.0 gir.

Olympus E300

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Vi har testet apparatet med et Zuiko 14-45mm objektiv, som følger med hvis du kjøper pakkeløsningen fra Olympus. Selv om optikken ikke er oppsiktsvekkende lyssterk, tar dette kameraet fantastisk gode bilder.

Både fargegjengivelse og kontrast er rett og slett upåklagelig. Det er lite, for ikke å si minimal, bildestøy på lavere ISO-verdier, og skarphetsnivået ligger helt i toppsjiktet for denne klassen. Det trekker imidlertid litt ned at støynivået på høyere ISO-verdier har en tendens til å bli uforholdsmessig høyt.

Olympus E300 er totalt sett et svært godt kamera, som ikke minst er priset fornuftig ytelsen tatt i betraktning. Det er svært brukervennlig, og tar tidvis meget gode bilder. Hovedkonkurrentene er Canon EOS 300D og Nikon D70. Skal du først kjøpe et kamera på dette nivået, bør du absolutt vurdere et Olympus E300.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse