Windows XP eske

Annonse


Microsoft stenger for norske pirater

Windows XP eskeDa Microsoft slapp sin nyeste Service Pack til Windows XP innførte de samtidig en kontroll av at Windows-lisensen man satt på var godkjent. Gikk den ikke gjennom testen fikk man ikke laste ned den store oppgraderingen. Nå skal dette innføres på Windows Update og Download Center.

Selskapet vil imidlertid fortsette med å distribuere kritiske oppdateringer til brukere som sitter med piratkopier av Windows, via sin Automatic Update-tjeneste.

Ikke frivillig lenger

I september startet Microsoft med en frivillig tjeneste der man kunne verifisere sin produktnøkkel til Windows. Ble man godkjent fikk man tilgang til flere bonusnedlastinger. Selskapet hevder dette har vært en stor suksess, med mer en fem millioner deltakere.

I ettertid av at selskapet innførte denne prøvetjenesten i fjor har flere sagt at man har blitt utelukket fra vanlige oppdateringer og at funksjonalitet på PC-en forsvinner etter spesielle nedlastinger. Dette benektet imidlertid Microsoft på det sterkeste.

Annonse


Norge blant de første

Nå vil de imidlertid innføre en langt fra frivillig løsning for alle Windows-brukerne. Sitter man på en ekte versjon av Windows, vil man motta en rekke fordeler, som rabatter og bonusnedlastinger, i tillegg til de vanlige oppdateringene. De som sitter på piratversjoner vil bare få tilgang til kritiske oppdateringer.

Neste fase av tjenesten, som kalles Windows Genuine Advantage, vil settes i gang fra 7. februar. Da vil selskapet kreve at brukere i Kina, Tsjekkia og Norge verifiserer Windows-versjonen sin.

Resten av verden skal etter hvert følge etter. Blant annet ventes det at amerikanske brukere må godkjenne sin versjon før andre halvdel av 2005.

Bonusprogramvare

Har man en ekte versjon vil man få tilgang til programmer og tjenester til en verdi av 450 dollar (2 770 kroner). Blant det man får tilgang til er rabatt på MSN Games Zone og Office Outlook Live, prøveversjoner av programvare og Winter Fun Pack 2004.

Finner Microsoft ut at din versjon ikke er ekte får man imidlertid tilbud om å kjøpe en ekte versjon til redusert pris.

Kilde: Betanews
Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse