Nokia 6670 hovedbilde

Annonse


Trojaner gjør det umulig å ringe

Nokia 6670 hovedbildeAntivirusselskapet SimWorks, som spesialiserer seg på mobilplattformen Symbian, har oppdaget den første trojanske hesten som kan gjøre det umulig å ringe via mobilen.

Ødeleggende

Den trojanske hesten Gavno.a spres via en fil som kalles patch.sis. Filen skal få mobilbrukerne til å tro at det er en sikkerhetsoppdatering til telefonen, et konsept som er kjent fra andre plattformer, som Windows. Funksjonaliteten er imidlertid ny.

– Den trojanske hesten Gavno er en betydelig utvikling. Inntil Gavno dukket opp har det ikke vært noe man kan installere på telefonen som ødelegger funksjonaliteten såpass at man ikke engang kan ringe ut, sa administrerende direktør Aaron Davidson i SimWorks.

– Gavno er kun to kilobyte stor, noe som i praksis betyr at dette er den minste og mest ødeleggende trojanske hesten på Symbian-plattformen, sa han videre.

Annonse


Ny versjon

Allerede skal det ha dukket opp nok en versjon av denne trojanske hesten. Gavno.b er identisk med forløperen, bortsett fra at filen er en del større og at den også inneholder de trojanske hestene Cabir og Camtimer.

Telefonene som kan bli påvirket av dette viruset er mobiltelefoner med operativsystemet Series 60, som en del av de mer avanserte mobilene fra Nokia er utstyrt med. Eksperter advarer brukere om å ikke laste ned eller installere innhold man ikke er sikker på.

Kilde: SimWorks

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse