Canon Digital IXUS i5

Annonse


TEST: Canon Digital IXUS i5

Canon Digital IXUS i5 er ved første øyekast til å få vann i munnen av. Det er lite, det er lett – og det leveres i fire superlekre farger: mørkerødt, grått, mørkblått og sølv. Uansett hvilken farge du velger, ser kameraet udiskutabelt både elegant og ekslusivt ut.

Liten LCD

Nok en gang leverer Canon et svært brukervennlig kamera. Her er knappene store og gode, og de norske menyene gjør det svært enkelt å finne ut av de forskjellige mulighetene som finnes. På kameraets bakside er det plassert en 1,5 tommer stor LCD-skjerm som fungerer greit under de fleste forhold.

Selv om dette er et lite kamera, burde Canon definitivt fått plass til en større skjerm. 1,5 tommer blir i minste laget, særlig når kameraet heller ikke har noen vanlig optisk søker. Dette kameraet er ikke blant de raskeste, og både autofokus og oppstart går forholdsvis tregt.

Lett tilgjengelig

Dette er et kamera åpenbart beregnet på brukere som ikke ønsker å bruke altfor mye tid på å sette seg inn i de mest kompliserte finesser. Kameraet er nemlig like lett å bruke som det er lett å frakte med seg. Her er brukervennligheten skyhøy. Enten du vil ta bilder innendørs eller av et vakkert landskap, finnes forhåndsdefinerte scenevalg som sørger for korrekte innstillinger i de fleste situasjoner.

Annonse


Kameraet kan også by på flere innebygde fotofiltre. Mulighet for manuell justering av eksponering og ISO har man også. Det små kameraer ofte sliter med, er svake anti røde-øyne funksjoner og det gjør dessverre også Canon Digital IXUS i5. Her må du i de fleste tilfeller manuelt gå inn og retusjere vekk røde øyne etter at bildet er tatt.

Canon Digital IXUS i5

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mye for penga

Kameraet har en Canon Lens som er moderat lyssterk, men som altså mangler optisk zoom. Etter 35mm filmstandard, har objektivet en fast brennvidde på 39mm. Bildekvaliteten er god, og både fargegjengivelse og kontrast er velbalansert. Dessuten gir kameraet svært lite bildestøy.

Prisen på kameraet er ca 3500,-. Tatt i betraktning at dette er et fem megapiksel kamera, som dessuten tar svært gode bilder, er prisen absolutt forsvarlig. Mangelen på optisk zoom er tidvis svært plagsom, men ønsker du deg et lite og elegant kamera, vil du antakelig stortrives med Canon Digital IXUS i5.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse