Sony NW-HD3

Annonse


Sony innrømmer MP3-fiasko

Sony NW-HD3Ken Kutaragi leder Sonys avdeling for datarelatert underholdning. Han innrømmer nå åpent at det gigantiske, japanske selskapet gikk seg vill i proprietære standarder framfor å gi kundene det de ville ha: MP3 og DivX.

Frykt for søskenselskaper

Disse to formatene brukes i stor utstrekning på fildelingsnettverkene, der piratkopiert film og musikk finnes i rikt monn.

Sonys elektronikkdivisjon har, som stor aktør innen film og musikk, vært livredd for å tråkke andre deler av selskapet på tærne.

Unødig omvei

Derfor har de holdt beinhardt på ATRAC, som er et alternativ til MP3 som i teorien skal være bedre sikret mot piratkopiering. Ved hjelp av programvare kunne man oversette MP3 til ATRAC, men mange forbrukere syntes dette var en unødig omvei.

Annonse


Til sammenligning har man med Apples iPod-produkter hele tiden både kunnet spille MP3 og Apples valgte format AAC.

DivX fra Sony

I år kommer Sony med sin første hardiskbaserte spiller som støtter MP3 direkte.

Den samme utviklingen ser vi også innen video. Formatet DivX (en variant av MPEG-4) sukket først opp i spillere fra mindre koreanske og kinesiske fabrikater. I fjor begynte formatet også å dukke opp i spillerne fra store produsenter som Philips og Pioneer.

– Krangelen over

Nå har endelig Sony også kommet med DivX-spillere, noe som forteller oss at de har gitt opp kampen mot det de før så på som et suspekt pirat-format.

Kutagi, som for øvrig blir kalt «Playstations far», sir at krangelen mellom software- og hardwaredivisjonene er over, og at Sony i framtida vil tilby produkter som samsvarer med markedets behov.

Så spørs det hva den øvrige plate-og filmbransjen sier til det…

Kilde:
Forbes.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse