Google verb

Annonse


– Google med gratistelefon

Google verbGoogle skal lenge ha hatt planer om å satse på telefonsamtaler via PC og nett – såkalt VoIP (Voice over IP). Men mange har kommet dem i forkjøpet. Mest kjent er Skype, som tilbyr gratis telefon fra PC til PC og billige samtaler til mobiltelefoner og ordinære fasttelefonnumre.

IP-elefoni på frammarsj

Her hjemme har Telio markert seg sterkest med IP-telefoni, eller «bredbåndstelefoni» som de kaller det. Men flere andre norske aktører er i gang, og mange av de store har sagt at de kommer etter. Blant dem Telenor.

I følge den ærverdige britiske avisen The Times blir IP-telefoni snart en ny blomst i buketten av Googles tjenester.

Søker etter «forhandler»

Årsaken til at avisen mener å vite dette, er en jobbannonse der Google søker etter en «strategisk forhandler» som skal hjelpe selskapet å framskaffe et globalt backbone-nettverk.

Annonse


Dette nettverket vil i så fall skaffe Google en egen kapasitet, slik at deres IP-telefoni i hvert fall potensielt kan komme til å være mer stabilt og holde høyere kvalitet enn for eksempel Skype.

Milliardselskap

Google vil verken bekrefte planene om IP-telefoni eller fortelle hva de skal bruke kapasiteten de ønsker å kjøpe seg til.

Men den britiske telekomeksperten Julian Hewitt fra selskapet Ovum mener det er overveiende sannsynlig at den skal brukes til et nettbasert telefoninett. Og at en kommende IP-telefonitjeneste vil være tett integrert med søkemotoren og Gmail.

Ring direkte fra søkeresultatet

For eksempel kan man tenke seg at du søker etter en bestemt vare via Google, og deretter kan ringe opp butikken rett fra søkeresultatene via IP-telefoni.

Google ble startet opp av studentene Sergey Brin og Larry Page i 1996. I dag er Google verdens største søkemotor, og var sist fredag verdsatt til svimlende 315 milliarder nroske kroner på den amerikanske teknologibørsen NASDAQ.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse