Kingston miniSD

Annonse


– Minnekort vil ta av i år

Kingston miniSDMinnekortprodusentene gnir seg i hendene, og ser frem til et svært lukrativt år. Særlig er det forventet en enorm vekst på salget av minnekort for mobiltelefoner, PDAer og digitalkamera.

Mini-minne

Det ble solgt over 2 millioner mobiltelefoner i Norge i 2004. Mens bare et par av dem var klargjort for små minnekort av typen mini-SD eller RS-MMC, er det forventet at svært mange nye modeller i 2005 vil kunne lagre ekstra bilder, data og musikk på utskiftbare minnekort.

– Forhandlerne forteller oss at de forventer å selge 20 prosent flere telefoner neste år, og at 80 prosent av alle nye modeller vil være utstyrt med minnekortlesere, sier Jan Terje Kleiven i Kingston Norge, en av de største minnekortleverandørene.

Bransjeorganisasjonen Elektro- og Elektronikkbransjen samstemmer, og spår at knøttsmå minnekort vil selge i bøtter og spann i 2005.

Annonse


– Vi kan bekrefte denne trenden. Vi tror også at dette vil gjelde digitalkameraer, som stadig går ned i størrelse og derfor vil dra nytte av å kunne bruke minnekort av mindre format, sier informasjonssjef Erik Andersen i EE-Bransjen til ITavisen.

Lover rimelige megabytes

– Mot slutten av 2005 tror vi at markedet for oppgraderinger til mobiltelefoner vil ha gått forbi kameraoppgradeingsmarkedet. Du vil da kunne få 128 MB-minnekort til mobilen din for under hundrelappen, frister Kleiven.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse